bugün

entry'ler (305)

hunter x hunter 2011

3 günde 75. bölümüne geldiğim animedir.
baş karakterimiz olan gon, her shounen başrolünde olduğu gibi saftirik, hafif aptal, cesur, çok güçlü ve gururlu bu yüzden de düşmanları tarafından saygı duyulan bir karakter. şahsen ben sevmiyorum bu tipleri. kan var, dövüş var azıcık beynini kullan gerçek hayatta olsan götünü eline verirlerdi diyorum. kendisi aynı zamanda biraz bencil. bir plan yapıyorlar ama bizim bu arkadaşımız hemen öyle olmaz kusura bakmayın ben bildiğimi yaparım gururumdan diye riske atıyor her şeyi. ah işte gençlik ateşini öyle yansıtıyorlar.
benim favori karakterim killua. o da yine her shounen başrolünün en yakın arkadaşı ve yarıştığı kişi olan soğuk kanlı, zeki, geçmişinde karanlık bir tarafı olan, güçlü arkadaşımız. ama şahsen bu animede bu karakteri çok güzel işlemişler. buz gibi yapmak yerine eğlenceli ve çocuk ruhunu da yansıtmışlar.
kurapika benim prensim.

spoiler

örümceklerin 2 sinin eline verdi yiğidim. biri de zaten hisoka o yüzden geriye kaldı 10. kararlılığı ve kan kırmızısı gözleri ile süzülüyor ortalıkta. biraz dinlen şimdilik sıra diğer örümceklere gelecek.

spoiler

leorio üzümlü kekim… kendisi benim gibi tıp okuyor o yüzden bu beyin yanma anlarını çok iyi anlıyorum. kendisi olduğu yaştan büyük görünüyor bunun sebebi de yine tıp okumanın getirdiği yaşlılık bence. nen öğrenme bölümünde herkes nen öğrendi nen öğrendi diye sayarlarken e leorio? o tıp sınavlarına çalışıyor dediler orda koptum.
hisoka da yine her shounen de olan başka bir karakter. çok güçlü, çocuğumuzu gelecek düşmanı olarak gören, hafif sapık ama çok yakışıklı :D bütün karakterler arasında gücünü en kullanışlı bulduğum karakter.
Ging e de ayrı uyuz oluyorum. Kendi oğlu dışında herkese sahip çıkmış şerefsiz.

anime bitsin tekrar edite geleceğim.

friendzone dan çıkmak için tavsiyeler

ilk başta çok ilgi göster; öv, buluşmalara çağır, vakit geçir, dedikodu yap. Ama bunların hiçbirinde kanka deme. Övgülerin hafif flörtöz olsun. Örnek vereyim “Yaptığı yemeğin fotoğrafını mı çekti attı mesela, güzel görünüyor deme. Sen yaptıysan zaten güzeldir de.” Bu evrede en iyi sevgililer en iyi arkadaşlardır diye kazıyacaksın beynine. Friends dizisinde Monica ile chandler çok iyi değil mi ya ne güzel anlaşıyorlar falan diyeceksin. Asla “en iyi sevgililer en yakın arkadaştır” gibi bariz şeyler deme. Direkt kız çakar, anlar ve duvar örer. Dediğim gibi sinsi olacaksın, bilinç altına çalışacaksın.

Kız sana alışacak. Bir olay oldu mu ilk seninle paylaşacak. Eli telefona gidecek seni arayacak. işte tam o zaman geri çekileceksin. Kız diyecek neler oluyor. Bir şey demiceksin. Kız o ilgiyi arayacak geri. Boşluğa düşecek. Sana yazacak iyi misin neyin var ben yanındayım. Orda işte böyle biraz duygusal biraz mazlum imaj çizdin mi tamam. Kız artık sana arkadaş gözüyle bakmaz senden hoşlanmaya başlar.

Hadi hayırlı olsun.

sağlıkçıların işi bırakması

hiçbir şey bilmeyen insanlar yorum yapmış görüyorsunuz ki. azıcık haber okuyun, araştırın da öyle yazın bari. doktor nefreti cahillerin gözlerini kör etmiş.
doktora yapılan bir zam yok.
doktora yapılan bir zam yok.
doktora yapılan bir zam yok.
normalde hazineden bir miktar, hastaneden bir miktar alınır ve ikisinin toplamı doktor maaşını oluşturur. şimdi hastaneden ödenen miktar hazineye aktarılacak ve doktor maaşları 2 ayrı merciden değil sadece tek bir yerden (hazineden) ödenecek. yani maaş aynı abicim aynı.
ama tabi bizim toplumumuz para lafını duyunca çıldırdı. sağlık bakanı fahrettin koca bile çıktı “yahu değişen bir şey yok, zam yok” diye açıklama yapmak zorunda kaldı.
e bundan birkaç ay önce doktor maaşlarından kesip diğer sağlık çalışanlarına zam yapıldığında kimsenin sesi çıkmıyordu. hangi meslek grubunun maaşı azaldı bu ülkede doktorlar dışında?? şimdi olmayan zama laf eder oldunuz. o zaman da sesiniz çıksaydı “hepimiz sağlıkçıyız, doktorlardan alıp bize vermeye utanmıyor musunuz” diye.
ha bu arada hepimiz sağlıkçı falan değiliz bu konuya bir açıklık da getirelim. alttaki yazı durumu gayet güzel açıklamış.

görsel

yakında size bakacak doktor bulamayınca da böyle konuşabilecek misiniz bakalım.

#benhekimim

jambon vs salam vs füme

Jambon, diğerlerine göre çok daha az yağlı ve yüksek proteinli ürünlerdir. Jambon; tuz ve şekerin karıştırılmasından sonra sinirleri alınmış etin bir buçuk ay bekletilmesi ile hazırlanan bir üründür.

Az yağ, çok protein, baharatsız

Salam, sığır veya dana etinin kıyılarak içine bazı baharatlar ve nişastanın katılmasıyla elde edilen emülsiyon tipi bir et mamülü. Ette bulunan lenf bezleri, sinirler ve yağlar ayıklanır. Sonra el büyüklüğünde doğranır. Buna nitrat (nitrit), toz şeker karışımı serpilir. Bu karışım kıyma makinasında çekilerek çeşitli baharatlarla hazır hale gelir.

Çeşit çeşit baharat, emülsiyon et

Füme, “tütsülenmiş et” anlamına gelmektedir. olay etin hava ile temasını kesme ve içindeki suyun, kanın tamamen boşaltılmasından ibarettir.

Tütsü

gece 4 ten sonra sözlükte kimsenin kalmaması

iflas etti bile çoktan. ben gelecek arkadaşlara tünelin ucundan bildiriyorum, bombok çıktı gelmeyin.
edit: teşekkür ederimm

gece 4 ten sonra sözlükte kimsenin kalmaması

bir tıbbiyeli olarak kendimi bu gruptan dışarda tutuyorum.
bugün doğum günümdü, gerçi artık 12 yi geçti doğum günümden bir şey kalmadı ama olsun.
yarın sınavım olduğu için (aslında tam olarak 4 saat kaldı) bütün doğum günü günüm ders çalışarak geçti. konu da iyi bir şey olsa bari; genel cerrahi. gördüğüm tek şey hemoroid falan. benden başka kim doğum gününde 100 farklı göt deliği görmüş olabilir.
bari nolur dua edin hayrına da, sınavı geçeyim. bütün uğraşlarıma değsin dinimiz amin teşekkürler.

fakat müzeyyen bu derin bir tutku

“Bir gün yalnız kalırsan tekrar et; sevildiğimden emin olduğum tek kalbi kırdım”

ertesi gün hapı

kadının bütün hormonel dengesini bozmanın yanı sıra hem de fiyatı 95 tl olmuş. ayrıca hemen alınmadığı takdirde koruyuculuğu %70 lere düşüyor. prezervatif kullanın arkadaşlar.

avatar the legend of korra

the last airbender'ı 5. bitirişimin ardından korraya 3. defa başlıyorum..
tabiki de bizim aang ile birlikte alıştığımız avatar tadını vermiyor ama yenilikler de merakı arttırıyor. hikayenin başka bir çizgide ilerlemesi kıyaslanmasını olanaksız yaptığı için daha iyi olmuş. devam serisi olarak değil de yeni bir seri olarak bakmamızı sağlıyor.
eski seriye göndermeler de ayrı güzel, değinmeden geçemedim
(bkz: cabbage company)
edit: evet korra bence de biraz aptal.. bazı yerlerde izlerken sinirlenmemek elde değil.

kırmızı oda dizisi

Ödül alması gereken bir dizi.

Doktorlar dizisi sayesinde doktor olmaya karar vermiştim, bu dizi sayesinde de uzmanlıkta psikiyatri seçeceğim galiba.

kendime not

12 ve 13 Ağustos. ASLA bu 2 günü unutma! Seviyorsun, seviliyorsun...

evde şarap yapmak

beyazını da yaptım kırmızısını da. birkaç püf noktasını şu şekilde sıralayabilirim;
1) şampanya mayası kullanımı. özellikle ilk defa yapanlar için tutturması daha kolay olur ve tadı daha yumuşak olur.
2) fermantasyon sürecinde en az 2 ay beklenmeli. en az. baloncuklanma 1 ayın sonunda yavaşlıyor 1.5 ay sonunda bitiyor gibi oluyor ama fermantasyonun bitmesi en erken 2 aydır bu yüzden yanılıp da açmayın.
3) karanlık bir ortamda tutulmalı. mümkünse bir dolapta ve üzerinde yine bir bez atılarak mümkün olduğunca karanlıkta bırakılmalı

zaten yapmak isteyen geri kalan bilgileri internetten bulmuştur. kolay gelsin..

(#41713827)

anın görüntüsü

görsel

Yeni normal.

erasmusa gidip muharrem e vermek

erasmusa gitmişsin, güzel. biriyle yatmak da istemişsin, olabilir tamam. bari yabancı bul be kızım gözün gönlün açılsın, vizyonun gelişsin. erasmus muharrem ne ya..

Bu arada öykünün kendini enayiden kurtarması iyi bi olay, adam tek kelime ile psikopat. Belki de kız anlatmaya çalıştı bıraktı bitirdi vs ama enayinin psikopatlığı yazılardan bile belli, anlamamış olabilir.

alınan ilginç iltifatlar

arkadaşlar kısa da değilim at da değilim. atlar benim en sevdiğim hayvanlar. bunu düşünerek yavrusu ve tatlı olduğu için midilli demiş. neden kötüye yoruyorsunuz hemen. üzüyorsunuz..

alınan ilginç iltifatlar

Yazarların aldığı ilk başta hakaret mi anlaşılmayan, daha sonra açıklanınca iltifat olduğu ortaya çıkan sözlerdir.

(bkz: midilli)

spor yapan kızın gerçek amacı

Sağlıklı kalmak, dinç hissetmektir.

6 yorumun 3’ü saçmalık. Ne yapalım işte ülkenin %50’si zaten ispatlı salak. Burda da görmüş olduk.

doktorların 36 saat nöbet tutması

Doktorlardan 36 saat nöbet tutması bekleniyor ve bu çok normal karşılanıyor. Bi de buna uyanıp kahvaltı yapıp hastaneye gitmesi, hastaneden çıkıp yemek yiyip eve gitmesi vs eklenince 40 saat uyumamak çok olağan bir süreç.

Soruyorum size; 40 saat uyumamış birinin arabasına biner misiniz? Ama 40 saat uyumamış doktorun ameliyat yapmasını bekliyorsunuz...

bir görselle kendini anlat

görsel

neggen

an itibariyle seri artılayan kaliteli yazar. nick altı konusunda aynı dertten muzdaripmişiz. sözlüğe senin gibiler daha çok lazım. ama türk halkı olarak şebekleri vezir etmeye bayılıyoruz malum..